Fördelar med Ecowood

60%  Bambufiber


Bambun är ett snabbväxande träslag (ogräs) med extremt hög slitsyrka.

30% HDPE (polypropylen)


Kort och gott ett bindningsmedlet som håller ihop allt – beståendes av återvunnen plastpåsar och petflaskor.

10% Tillsatsämnen


För att höja kvaliteten så tillsätts bl.a. antimögelmedel, UV-skydd osv. Allt för att få en så hållbar produkt som möjligt.

Träkomposit - Ecowood

Vad är då egentligen träkomposit och vad är dess unika fördelar? Vårt E-Deck är ett homogent och vridstyvt byggnadsmaterial som tål stora temperaturskillnader utan att böja sig. Du behöver varken olja, slipa eller måla ett E-Deck - endast spola av eller sopa rent efter behov. Eftersom träkompositen är genomfärgad så skiftar den väldigt lite i färg över tid och behåller därför sin ursprungliga kulör.

Läs mer...

Byggmaterial - Ecowood

Här i Sverige är vi tack och lov skonade från brist på skog och grönskande natur, men om vi låter oss själva att blicka lite längre bort i världen och på jordklotet, så är situationen en helt annan. Skogsindustrin har skövlat och försakat många värdefulla platser och skogsområden, vilket lett till naturkatastrofer, ett varmare klimat och sämre luft.

Läs mer...

Trätrall - Ecowood

Det var redan på 60-talet som Bror Häger uppfann det tryckimpregnerade trallvirket, vilket blev omåttligt populärt tack vare sina fuktavstötande egenskaper. Idag återfinns Hägers uppfinning på mer eller mindre alla svenska uteplatser, balkonger, samt på ett och annat pooldäck. En fantastisk utveckling med andra ord. Det som få dock visste om var de baksidor som trallvirket förde med sig. Tillverkningstekniken och de ämnen som användes i impregneringsprocessen var direkt giftiga för både människan och miljön.

Läs mer...

Träkomposit E-Deck - Ecowood

Att välja träkomposit och E-Deck har en mängd olika fördelar. Komposittrallen har tagit alla positiva egenskaper från klassisk trätrall och kombinerat dessa med modern teknik. Resultatet är ett underhållsfritt, miljövänligt och ekonomiskt alternativ. Vi ger dig alla fördelar i korthet!

Läs mer...